top of page
Search
  • Anne

Sanselighet

Updated: Apr 5, 2020


Vi er sanselige vesener. Vi lever og erfarer gjennom å se, lukte, lytte, ta på, smake. Ta det inn, la det bli en del av vår begrepsverden, utvide vår kapasitet til å leve et godt liv. Sanseligheten bor i et rom som har plass til alt som lever! Kan du tenke deg noe i naturen som ikke er sanselig? Alt ånder, endrer seg, lokker, sprer, samler og kommuniserer. Noe med lukter, annet med farger, atter andre i en sinnrik ordning hvor både flere sanser og mange ulike skapninger er involvert. Alt i kontinuerlig bevegelse. Ingenting helt i ro, ikke engang fjellene. Bevegelig, kommuniserende og sanselig. Alt levende, også oss mennesker. Vi tror ofte at vi ikke kan høre så godt, ikke se så godt, ikke lukte så godt. Vi vet jo at andre dyr gjør det mye bedre enn oss. Vi har det bedre med konstruerte hjelpemidler som gps, nettbrett, mobiler, kameraer osv osv. Tror vi. Men hva skjer når strømmen går, når drivstoffet er tomt og vi ikke lenger får ringt noen? Går vi da ut i gaten, løfter vi blikket opp mot stjernehimmelen, hører vi da fuglene som synger? For mange er ikke livet alltid så godt, vi kan kjenne at vi egentlig ikke har kontakt med kroppen, at det på et plan oppleves vondt og farlig å leve livet med tilstedeværelse i kroppen. Allikevel lengter vi etter det. Det er nemlig i kroppen vi kjenner det gode. Det er i kroppen vi sanser. Det er i kroppen vi kan oppleve, gi og ta imot nytelse... Jo mer kontakt innover, jo mer kontakt utover og enda mer nytelse. For nytelse er tillat! Naturen nyter jo hele tiden! Og vi er natur 😊. Sanselig natur. Når vi åpner mer og mer for sanselige, åpner vi også for å være med oss selv og omgivelsene på en annen måte. Vi åpner feltet der alt er linka sammen, der alt hører til og har sin plass. Fordi det lever. Fordi det er sansende og sanselig 😊💚. I sanselighetens univers fins gleden over å være til, nytelsen, tilhørigheten og tilliten til livet. Vel verdt å teste ut!


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page