November 17, 2015

September 25, 2015

August 19, 2015

August 10, 2015

July 10, 2015

Please reload

Recent Posts

Å ta imot det som er godt

July 13, 2015

1/2
Please reload

Featured Posts

Nyttig tid

November 17, 2015

 

 

Da mine besteforeldre levde var tiden nyttig. Man brukte den til det som måtte gjøres for å holde livet i gang, fulgte sola og årstidenes sykluser. De færreste hadde klokke, stress var et sjeldent fenomen, allikevel holdt de nesten alltid på med noe. Tiden var nyttig, men den var også sanselig, i møte med materialene, verktøyene, dyra, maten...

I vår tid har kloke folk dratt nytte av våre inngrodde vaner med å være nyttige. Nå kalles det produktiv. Det som tidligere var linka til egen overlevelse, kontakt med naturens sykluser, håndverket, gleden over å skape selv, det er nå bytta ut med effektivitet, tid er penger og du og jeg vi er bare brikker for å få mest mulig ut i andre enden. Vi har gått fra å være skapende til å bli produserende. Og vi hører stadig at vi må prestere for å være nyttige. Da er det lite rom for sanseligheten.

Jeg så en japansk film en gang som het Afterlife. Alle som dør, kommer til en mellomstasjon hvor man må velge ett godt minne fra livet man nettopp har forlatt for så å ta med seg det og gå videre. En forretningsmann hadde ikke noe godt minne... Han måtte følgelig sitte og se gjennom 77 videokassetter, ett fra hvert år i hans liv, for å huske, det måtte jo være noe? Til slutt finner han det: øyeblikket han møter sin kone, på en benk i en park, to sjenerte hender som finner hverandre, sanselighet.

Det er ikke produktivitet eller hvor mye man har fått gjort som gjør livet verdt å leve. Vi har en verdi utover det vi gjør. Vi har en sanselighet, liv som ånder og puster og venter på å oppdages. Gi deg selv en dag, en uke eller noen øyeblikk hver dag viet til det sanselige. Lukt, smak, se som du ser på nytt, berør, lytt. Pust langt ned i magen. Spis i ro med full oppmerksomhet. Det åpner for mer smak, større næringsopptak, bedre fordøyelse, større produksjon av hormoner som harmoniserer og gjør oss mer glade og tilfredse. Uten tvil nyttig tid!

Please reload

Follow us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Mon:olá earth connecting rituals  ::  Anne Birgitte Solli  ::  Biodanza didaktisk lærer  :::  Isis senterets katt
Kongebråtveien 62  ::  1450 Nesoddtangen  ::  Norway  ::  anne (at)monola.no  ::  +47 404 85 853

 

© 2013 by Monolá. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now